1. Σύνδεση στο Butler Panel
Συνδεθείτε στο Butler Panel με τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, ανατρέξτε στον οδηγό σύνδεσης που θα βρείτε εδώ.
2. Πρόσβαση στον Κατάλογο
Ανοίξτε το μενού επιλογών που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της. Μεταβείτε στην καρτέλα με το όνομα «Κατάλογος».
3. Έναρξη Δημιουργίας Κατηγορίας
Πατήστε το κουμπί «Προσθήκη Κατηγορίας» που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας για να ξεκινήσετε τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας.
4. Ονομασία Κατηγορίας
Στο πεδίο «Όνομα» πληκτρολογήστε το όνομα της κατηγορίας.
Δώστε στην κατηγορία σας ένα σαφές και περιγραφικό όνομα, όπως "Ορεκτικά", "Κυρίως Πιάτα", "Επιδόρπια" ή "Ποτά".
5. Προσθήκη Κρυφής Περιγραφής (Προαιρετικά)
Στο πεδίο «Κρυφή Περιγραφή» μπορείτε να πληκτρολογήσετε μια περιγραφή σχετική με την κατηγορία. Χρησιμοποιήστε αυτό το πεδίο για να προσθέσετε εσωτερικές σημειώσεις ή πληροφορίες σχετικά με την κατηγορία, οι οποίες θα είναι ορατές μόνο από εσάς και το προσωπικό σας.
Σημείωση: Σε περίπτωση που έχετε εξοπλίσει το κατάστημά σας με τον ψηφιακό κατάλογο Butler Catalogue, η Κρυφή Περιγραφή δεν εμφανίζεται στους πελάτες σας.
6. Επιλογή Κουζίνας
Πατώντας στο πεδίο «Επιλεγμένη Κουζίνα», επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες κουζίνες του καταστήματός σας στην οποία θα πηγαίνει κάθε παραγγελία προϊόντος (και θα εκτυπώνεται δελτίο παραγγελίας) από την κατηγορία αυτή για προετοιμασία.
7. Επιλογή Καταλόγου (βλ. Πολλαπλοί Κατάλογοι)
Σε περίπτωση που έχετε δημιουργήσει στο κατάστημά σας πολλαπλούς καταλόγους, πατώντας στο πεδίο που σας εμφανίζεται «Επιλεγμένος Κατάλογος», επιλέξτε σε ποιον κατάλογο θα ανήκει και θα εμφανίζεται η συγκεκριμένη κατηγορία.
*Για να δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε πολλαπλούς καταλόγους ακολουθήστε το παρόν link.
8. Ορισμός Σειράς Σερβιρίσματος (Προαιρετικά)
Σε περίπτωση που έχετε ενεργοποιημένη τη «Σειρά Σερβιρίσματος», πατώντας πάνω στο πεδίο με το ίδιο όνομα, ορίζετε τη σειρά με την οποία θα σερβίρονται τα προϊόντα της συγκεκριμένης κατηγορίας (π.χ., πρώτα τα ορεκτικά, μετά τα κυρίως πιάτα).
*Για να ενεργοποιήσετε την σειρά σερβιρίσματος, επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών της Butler, ή τον Account Manager της επιχείρησής σας στην Butler.
9. Επιλογή Κατηγορίας ΦΠΑ
Επιλέξτε την κατάλληλη κατηγορία ΦΠΑ που ισχύει για τα προϊόντα που θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν την κατηγορία.
10. Μεταφόρτωση Φωτογραφίας (Προαιρετικά)
Προαιρετικά, μπορείτε να ανεβάσετε μια ελκυστική φωτογραφία που αντιπροσωπεύει την κατηγορία, όπως μια φωτογραφία ενός πιάτου ή ενός ποτού, πατώντας κλικ ή σέρνοντας ένα αρχείο στο παρακάτω πλαίσιο.
Αυτό θα κάνει τον κατάλογό σας πιο ελκυστικό για τους πελάτες σας, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε το Butler Catalogue. Επίσης θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο τη χρήση του καταλόγου από το προσωπικό σας.
11. Επιλογή Χρώματος (Προαιρετικά)
Τέλος, στον κύκλο που βρίσκεται κάτω από το πλαίσιο της φωτογραφίας μπορείτε να ορίσετε χειροκίνητα το χρώμα της επιθυμίας σας για την κατηγορία.
Συμβουλή: Καλό θα ήταν να έχετε επιλεγμένο ένα χρώμα ώστε να διευκολύνετε εμφανισιακά τη παραγγελιοληψία από το Σημείο Πώλησης τόσο για το ταμείο όσο και για τους σερβιτόρους σας.
Σε περίπτωση που ανεβάσετε μια συνοδευτική φωτογραφία, το Panel αυτόματα επιλέγει σαν χρώμα το επικρατέστερο της φωτογραφίας.
12. Ολοκλήρωση Δημιουργίας
Τέλος, αφού συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα πεδία, πατήστε το κουμπί "Προσθήκη" για να δημιουργήσετε την κατηγορία.
Πλέον θα δείτε τη κατηγορία σας να εμφανίζεται στην σελίδα “Κατάλογος”.
Συμβουλές:
Χρησιμοποιήστε σαφή και περιγραφικά ονόματα για τις κατηγορίες σας, ώστε το προσωπικό σας και οι πελάτες σας να μπορούν εύκολα να βρουν αυτό που ψάχνουν.
Οργανώστε τις κατηγορίες σας με λογικό τρόπο, όπως με βάση τον τύπο του πιάτου (ορεκτικά, κυρίως πιάτα, επιδόρπια) ή την κουζίνα (Μπαρ, Κουζίνα, Πάσο, κ.λπ.).
Χρησιμοποιήστε ελκυστικές φωτογραφίες και χρώματα για να κάνετε τον κατάλογό σας πιο ενδιαφέρον και να προσελκύσετε την προσοχή των πελατών σας.
Ενημερώνετε τακτικά τον κατάλογό σας, προσθέτοντας νέα προϊόντα και κατηγορίες ή απενεργοποιώντας ή αφαιρώντας προϊόντα που δεν είναι πλέον διαθέσιμα.